Tevez’in bereketi sahibini ihya eder!...

İranlı işadamı Kia Joorabchian, Arjantinli yıldız futbolcu Carlos Tevez’e yaptığı yatırımın karşılığını fazlasıyla alacağa benzer: Manchester United, kiralık oynayan Tevez için Joorabchian’a 35 milyon sterlin bonservis bedeli ödemeye hazırlanıyor

Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Manchester United, takımda kiralık olarak forma giyen Carlos Tevez için rekor bir bonservis bedeli ödemeye hazırlanıyor. Tapusu West Ham United’da görülse de Arjantinli futbolcunun sahibi aslında İran asıllı bir iş adamı. Kia Joorabchian tarafından Javier Mascherano ile birlikte satın alınıp Corinthians’a getirilen Tevez, Brezilya’da 2005 yılında takımını hem şampiyonluğa taşımış hem de 29 yıl sonra ligin en iyisi seçilen ilk yabancı futbolcu olmuştu.

GELİŞİ OLAY OLMUŞTU •

İranlı iş adamı, Arjantinli futbolcuları West Ham’a getirdiğinde birçokları şaşırmıştı. Oyuncuların hakları Joorabchian’ın şirketi olan Media Sports Investments’a aitti. MSI’nin arkasında Rus oligarklar Roman Abramovich ve Boris Berezovski olduğu söylenmiş, hattâ Chelsea başkanının şirketin yüzde 15’ine sahip olduğu iddia edilmişti. Tevez, West Ham’da sorunlu başlamış ve Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü’nden aldığı emirle takımdan ayrılmaya karar vermişti. Başta ikna edilse de, Carlitos lakaplı futbolcu Manchester United’a kiralık olarak imza attığında Ada’da tantana kopmuştu.
Haftalarca tartışılan transfer olayında MSI’ın başkanı Joorabchian ile West Ham uzlaşınca Tevez, FIFA’lık olacağına, ‘kırmızı şeytan’ olmuştu. Yıllık West Ham’a kiralama bedeli olarak iki milyon sterlin ödenirken, İngiliz basınında telaffuz edilen 32 ila 35 milyon sterlin miktarındaki bir bonservis ücreti karşılığında yıldız futbolcunun Manchester United’ın oyuncusu olması bekleniyor. Joorabchian böylece bir yatırımın daha karşılığını alacağa benziyor. Bu yaz başında İranlı iş adamının oyuncularından Brezilyalı Jo, Manchester City tarihinin en pahalı transferi olmuş ve bonservisine mavi-beyazlılar 19 milyon sterlin saymıştı.

İNGİLTERE TARİHİNİN EN PAHALI OYUNCUSU • Manchester United’ın bonservisine 32 milyon sterlin teklif ettiği Tevez eğer resmen kırmızı-beyazlıların olursa, Ada tarihinin en pahalı transferi olacak. Bugüne kadar İngiltere tarihinin en pahalı transferini Chelsea gerçekleştirmiş ve Milan’dan Ukraynalı golcü Andriy Shevhcenko’yu 31 milyon sterlin ödeyerek almıştı.