Müslümanlar, aralarındaki kardeşliği yeniden ihya etmeli

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumunun 1432 yıldönümü Diyarbakır ve Muş’ta da törenlerle kutlandı.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumunun 1432 yıldönümü Diyarbakır ve Muş’ta da törenlerle kutlandı. Diyarbakır Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen “İslamda kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörü” konulu panelde İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya ve Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İbrahim Çoşkun ile Yrd Doç. Dr. Nurettin Turgay birer konuşma yaptılar.

İl Müftüsü Sarıkaya, müslümanların kendi aralarında kardeşliği yeniden ihya etmesi gerektiğini söyledi. Sarıkaya, “Müslümanların şimdi tespih taneleri gibi paramparça olması kardeşlik bağlarımızın zayıflanmasından kaynaklanıyor.” dedi.

“Bütün müslümanlar kardeştir” ifadesini kullanarak konuşmasına başlayan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Çoşkun ise, kardeşliğinin en güzel yaşandığı devrin saadet devri olduğunu belirtti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Turgay da “İslam’da sevgi” konusunu işledi. Hz Muhammed (s.a.v)’in bütün alemlere gönderilen bir sevgi peygamberi olduğuna dikkat çeken Turgay, bir müslümanın, Hıristiyan ve Yahudi’ye gösterdiği hoşgörüyü başka bir müslümana göstermemesinin yanlış olduğunu vurguladı.

Öte yandan, kutlu doğum haftası dolayısıyla Muş’ta düzenlenen “Hz. Peygamberin aile hayatı, İslamda verimlilik ve çalışma hayatı” konulu panel büyük ilgi gördü.

Muş Halk Eğitim Merkezi’nde İl Müftüsü Nimetullah Arvas başkanlığında yapılan panele Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. A. Celil Candan ile Öğretim Görevlisi Adnan Memduhoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Mehmet Gökçe - Yahya Öylek / Diyarbakır - Muş

15.05.2003