Hintliler reklam filmi çektiği köyü ihya etti

Hindistan'da faaliyet gösteren Airtel isimli cep telefonu şirketinin reklam filmi, Uşak merkeze bağlı Çarıkköy'de çekildi.

Filmin çekimini yapan şirket, köyün yollarını yaptırırken kendilerine yardımcı olan 100 köylüye de ücret ödedi. Daha önce Ziraat Bankası'nın reklam çekimleri de aynı bölgede yapılmıştı.

Yabancı ortaklı Entertainment Group tarafından çekilen reklam filminin yönetmenliğini Abhinay Deo yaptı. Hindistanlı ünlü tiyatrocu Gereesh, reklam filminde, demiryolları mühendisi olarak rol aldı. Entertainment Group'un sahibi Cengiz Karadeniz, Uşak'ta 18 tane buharlı tren bulunduğunu, bunlardan üç tanesinin iş gördüğünü, bu nedenle çekimler için Çarıkköy civarından geçen demiryolunu tercih ettiklerini söyledi. Ödüllü reklam yönetmeni Abhinay Deo da, buharlı tren ve havaların soğuk olmasından dolayı Uşak'ı tercih ettiklerini dile getirdi. Abhinay Deo, "Bizim için önemli olan konu buydu. Türkiye soğuk olduğu için burayı seçtik. Soğuk havada hem tren hem de ağızdan çıkacak buhar bizim için önemli. Hikayede bir tane demiryolu mühendisi var. Mühendis telefonda kızıyla konuşuyor. Kızı evde olacak. Babasıyla telefonda konuşacak. Onun için tren burada önem kazanıyor. Burada farkı oluşturmak için treni hikayede kullanacağız." dedi.

Reklam filminde trenci rolünde oynayan Lütfi Ünalan, filmde oynamak için grup olarak 15 kişi seçildiklerini söyledi. Farklı yerlerden görüntü alındığını ifade eden Ünalan, "Kamera arkası ve önünde toplam 100 Uşaklı çalıştı. Tahminimce kişi başına 25—30 YTL para verdiler. Bizim için iyi macera oldu. Para elbette önemli. Ben Uşaklıyım. Köylerden de arkadaşlarımız var. Genelde köylerden seçtiler." şeklinde konuştu. Alaaddin Hınçlıer, reklam çekimlerinde kazıcı olarak rol aldığını söyledi. Hindistan şebeke operatörünün reklamı için çekim yapıldığını hatırlatan Hınçlıer, kendisine 50 YTL ücret ödendiğini ifade etti. Hınçlıer, "Buharlı tren Uşak'ta olduğu için bizim köyümüzü tercih ettiler." diye konuştu.

Uşak Gar Müdürlüğü'nde ve demiryollarında 8—10 tane film ve dizi çekildiğini ifade eden Devlet Demir Yolları (DDY) Uşak Gar Müdürü Haşim Karadağ da, çekimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Hindistan'dan gelen misafirlere ellerinden gelen kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Karadağ, filmlerin Uşak'ta oynanmasının ilin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. Haşim Karadağ, "Köylerimizin giriş çıkışlarında yol yapımı ve düzenleme gibi destekler yapılıyor. Bu da bir kazançtır." ifadelerine yer verdi.