yatırım

Doğunun hangi şehri ihya olacak?

Geçtiğimiz aylarda kamyon fabrikası için Almanya'dan gelen ekip inceleme yaptı ve 'olur' verdi. Şimdi de Coca Cola, fabrika yapmak için devrede..

Son 10 yılda Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Coca-Cola İçecek CEO'su O'Neill, Elazığ'a fabrika kuracaklarını ve yıl sonunda tesis sayısını 7'ye çıkaracaklarını söyledi.

The Coca-Cola Company ürünlerinin Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Irak, Suriye ve Ürdün'deki şişeleyicisi Coca-Cola İçecek'in (CCİ) CEO'su Michael A. O'Neill, Elazığ'da tesis yatırımı için çalışmalara başladıklarını söyledi. Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Avrupa ve Orta Asya'daki Amerikan Ticaret Odaları Birliği'nin Genel Kurulu'nda konuşan O'Neill, Türkiye'nin yabancı yatırımcı için fırsatlar sunan bir ülke olduğunu vurgulayarak, son 10 yılda Türkiye'ye 500 milyon dolardan fazla yatırım yaptıklarını anlattı.

Yatırımlarının yıl sonunda 600 milyon doları aşacağını ifade eden O'Neill, "Türkiye'deki tesis sayımız yıl sonunda 7'ye ulaşacak. Var olan üretim tesislerimizi de büyüteceğiz. Ayrıca Elazığ'a üretim tesisi ve altyapı yatırımlarımız var. Düğmeye bastık, çalışmalar başladı" dedi. 5 ülkeden oluşan bir bölgede faaliyet gösterdiklerini ve Türkiye'deki işgücünün yeteneklerini bildiklerini vurgulayan Michael O'Neill, bundan dolayı bölgede bulundukları ülkeleri Türk uzmanlarla Türkiye'den yönetme kararı aldıklarını anlattı.

Türkiye onun sayesinde 1000 yıl İhya olacak

Türkiye, dünya rezervinin yüzde 70`ine sahip! Neredeyse altın değerinde ve her geçen gün daha da kıymetleniyor!

Tüm dünyanın gözü `bor`da , `bor`un yüzde 70`i Türkiye`de! Kullanamını giderek artan bu müthiş maden, Türkiye`yi önümüzdeki 50 yıl içerisinde ihya edecek! Petrolü geride bırakacak bu madenin bilinen rezervleri Türkiye`ye 1000 yıl yetecek durumda.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Kütahya`nın Emet ilçesindeki Borik Asit Fabrikasında ürettikleri bor kimyasallarının yüzde 95`ini 68 ülkeye sattıklarını bildirdi.