Kestel'de 650 yıllık tarihî cami ihya edildi

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Aksu köyünde bulunan tarihi cami, hamam ve imam evi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ihya edildi.

650 kişinin yaşadığı 120 haneli Osmanlı köyü Aksu'da, tarih bir kez daha canlanıyor. 1 yıl önce başlatılan çalışma ile 650 yıllık cami, hamam ve imam evi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları neticesinde eski görünümünü kazandı. Baştan aşağıya yenilenen tarihî yapıların açılış töreni, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve Kestel Kaymakamı Erhan Özdemir'in katılımıyla yapıldı. Vali Şahabettin Harput, Osmanlı'nın kuruluşunda başkentlik yapan Bursa'da tarihi yapıların yerel yönetimler, kamu ve kurumlar tarafından bir bir ayağa kaldırıldığını belirtti.

Vali Harput, şu bilgileri verdi: "Dünyaya adaletin, faziletin, sevginin ve barışın tohumları Bursa'dan yayıldı. Zaman zaman yıkılmış ve virane olan bu yapıları ayağa kaldırmak önemli. Allah bize bunu nasip etti. Bu restorasyonu beraberce bir bayram gibi yaşıyoruz. Bu bizim görevimiz. Geçmişine sahip çıkmayan bir milletin gelecekte ayakta durması mümkün değildir."

Harput'un konuşmasının ardından protokol üyeleri cami, hamam ve imam evinin açılış kurdelesini kesti. Tarihi yapıları gezen protokol üyeleri, yetkililerden bilgi aldı. Vali Şahabettin Harput, daha sonra tarihî Osmanlı köyünde ikamet eden kadınların kurduğu 'Aksu Köyü Kadınları Dayanışma Derneği'ni de ziyaret etti. Çevre ilçelerden gelen aileler ile sohbet ettikten sonra dernek yönetiminden son durumları hakkında bilgi alan Harput, yaptıkları hizmetten dolayı köylü kadınlara teşekkür etti.