Belçika’daki göçmenler kent pazarlarını ihya ediyor

Belçika’da yaşayan 200 bine yakın Türk göçmeninin tüketim harcamaları günden güne artarak Belçikalı esnafın yüzünü güldürüyor.

Kent pazarları ise bunun en güzel örneklerinden biri olarak göze çarpıyor. Belçikalı pazarcı Rik Rogiers Türklerin ailelerinin kalabalık olması ve fazla tüketim yapmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkler alışverişi kasa ile yapıyorlar, Belçikalılar ise alışverişlerini tek tek alarak yapıyorlar. Tabii ki esnaf olarak Türklerin alışverişi bizi memnun ediyor.” dedi.
Türkler ve diğer göçmenler bizim için olmazsa olmazlardandır diyen Rogiers, göçmenler tarafından Avrupa'ya getirilen birtakım tüketim alışkanlıklarının zamanla Belçikalı toplum tarafından da benimsendiğini belirtti. Bunun ise ekonomiyi canlandırdığını söyleyen Rogiers, “Türk asıllı girişimcilerin sayılarının artması ekonomiye artı değerdir.” şeklinde konuştu.

Belçika’daki Türk pazarcılar kentlerde kurulan pazar olgusunun gelişmesinde göçmenlerin büyük rolü olduğunu belirterek, “Göçmenlerin kent pazarlarına ilgisinin olması pazarcılığın yayılmasında ve büyümesinde çok ciddi katkılar sağlıyor. Göçmenlerin pazarlara ilgi göstermemeleri Belçika’daki pazarcılığın bitmesi ve yok olması anlamına gelir.” dediler.

Son yıllarda pazarlara olan ilginin artmasıyla birlikte bu sahadaki rekabet koşullarını arttırdığına işaret eden esnaflar, bu alanda var olabilmek için ürün ve hizmet kalitesinin önemine vurgu yaptı.