Tefecilere bulaşıp ihya olan tek bir insan görmedim

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, önceki gün Diyarbakır'da bir PTT şubesini soymaya çalışan soyguncuyla ilgili olarak, "Soygun yapmaya kalkışan şüpheli tefecilerden borç almış. Tefecilere yüklü miktarda para ödemesine rağmen borcu bir türlü tamamlanmamış. Polis hayatım boyunca tefecilerden borç alıp da ihya olan bir tek insan görmedim." dedi.

Diyarbakır'a bağlı Kayapınar İlçesindeki dün bir PTT şubesini soymaya çalışan A.G. (43), kısa bir süre içinde asayiş şubesi ekiplerince yakalandı. Bugün Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Sağlam, gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgeler verdi. Diyarbakır'da 20 Nisan'da öğle saatlerinde soygun olduğu bilgisinin ulaştığını ifade eden Sağlam, olayın hemen ardından ekiplerin soygun yapılan yere ulaştığını belirtti. Şüpheli üzerinde yapılan aramalarda silah, maske, 5 kurşun ve eldivenlerin ele geçirildiğini anlatan Sağlam, şüphelinin ifadesinde tefecilerden bir miktar para aldığını, bu yüzden soygun girişiminde bulunulduğunu belirttiğini söyledi.

"POLİS HAYATIM BOYUNCA TEFECİLERDEN PARA ALIP İHYA OLAN KİMSE GÖRMEDİM"

Tefecilerden 55 bin lira borç alan A.G.'nin ifadesini dile getiren Sağlam, "85 bin lira ödeme yapmasına rağmen 185 bin lira borcunun bulunduğunu söylemişler. Ayrıca Hyundai marka aracını almışlar. Polis hayatım boyunca tefecilerden borç alıp da ihya olan tek bir kişi görmedim. Borcun iki katını ödüyorsunuz borcunuzun 4 katı kalmış oluyor. Bu tefeciler insanın kanını iliğini sömüren bir şey. Toplumun çok ayrı bir yarası. Bölgede çok yaygın insanlar bile bile lades diyor, tefecilere gidiyor. Adam gittikten sonra tefeciler iliğini kemiğini sömürüyor davacı olmuyor insanlar." şeklinde konuştu.

BÖLGENİN EN BÜYÜK YARASI

Vatandaşların devletin resmi kurumları dururken tefecilerden borç almasının yanlış olduğunu kaydeden Sağlam, bölgede yer alan en büyük sorunlardan birisinin tefeciler olduğunu belirtti. Vatandaşların bu borç batağına girdikten sonra tefecileri şikayet etmediğini söyleyen Sağlam, A.G.'nin tefecilerden şikayetçi olduğunu ve suçun cezasız kalmayacağını aktardı.

Yakalanan A.G.'nin silahının tutukluluk yaptığını kaydeden Sağlam, "Silahı tutukluk yapmasaydı katil bile olabilirdi. İnsan yorganına göre ayağını uzatmalı ama tefecilere kesinlikle başvurmamalı. Tefecilere bulaşmayın." dedi. Sağlam, PTT şubesinde yer alan güvenlik kameralarınca kaydedilen soygun anıın görüntülerinin de basına dağıtıldığını belirtti.