futbol

Tevez’in bereketi sahibini ihya eder!...

İranlı işadamı Kia Joorabchian, Arjantinli yıldız futbolcu Carlos Tevez’e yaptığı yatırımın karşılığını fazlasıyla alacağa benzer: Manchester United, kiralık oynayan Tevez için Joorabchian’a 35 milyon sterlin bonservis bedeli ödemeye hazırlanıyor

Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Manchester United, takımda kiralık olarak forma giyen Carlos Tevez için rekor bir bonservis bedeli ödemeye hazırlanıyor. Tapusu West Ham United’da görülse de Arjantinli futbolcunun sahibi aslında İran asıllı bir iş adamı. Kia Joorabchian tarafından Javier Mascherano ile birlikte satın alınıp Corinthians’a getirilen Tevez, Brezilya’da 2005 yılında takımını hem şampiyonluğa taşımış hem de 29 yıl sonra ligin en iyisi seçilen ilk yabancı futbolcu olmuştu.

GELİŞİ OLAY OLMUŞTU •

İranlı iş adamı, Arjantinli futbolcuları West Ham’a getirdiğinde birçokları şaşırmıştı. Oyuncuların hakları Joorabchian’ın şirketi olan Media Sports Investments’a aitti. MSI’nin arkasında Rus oligarklar Roman Abramovich ve Boris Berezovski olduğu söylenmiş, hattâ Chelsea başkanının şirketin yüzde 15’ine sahip olduğu iddia edilmişti. Tevez, West Ham’da sorunlu başlamış ve Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü’nden aldığı emirle takımdan ayrılmaya karar vermişti. Başta ikna edilse de, Carlitos lakaplı futbolcu Manchester United’a kiralık olarak imza attığında Ada’da tantana kopmuştu.

Mikel ihya edecek!...

Chelsea’nin Kârun kadar zengin sahibi Roman Abramovich’in bugünlerde canı biraz sıkkın...

Dünya piyasalarını saran ekonomik kriz nedeniyle 15 milyar avro kaybettiği söylenen Rus iş adamı, belli ki bütün eski dosyaları açacak ve ‘zararın neresinden dönülürse kârdır’ demeye çalışacak. ‘Maviler’ iki yıl önce Norveç’in Lyn takımından transfer ettiği John Obi Mikel için kulübüne 4, futbolcuyla daha önce anlaşan Manchester United’a 12 milyon sterlin ödemişti. Yolsuzluk suçlamasından hüküm giyen, o zamanki Lyn’in yönetim kurulu başkanı Morgan Andersen nedeniyle mahkemeye başvurmaya hazırlanan Chelsea, futbolcunun belgelerinde tahrifat ve sahtecilik yapan idareci nedeniyle ödediği parayı geri almaya hazırlanıyor.