SAYMER'in Türk Müziği Konseri, hekimleri ihya etti

Samsun'da faaliyet gösteren Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (SAYMER)'nin düzenlediği, '14 Mart Tıp Bayramı Türk Müziği Konseri'ne katılan hekimler, ruhu dinlendiren müziğin keyfini yaşadı.

14 Mart Tıp Bayramı faaliyetleri kapsamında Samsun Sağlık Müdürlüğü'nün ve Samsun Tabibler Odası'nın destekleriyle SAYMER tarafından şehirde görev yapan tüm hekimlerin davetli olduğu Türk Müziği Konseri, katılımcıları neşelendirdi. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve büyük beğeni toplayan konserin organizasyonunu başarıyla yapan SAYMER Başkanı Dr. Mehmet Nimet İğci, hekimlerin ortak bir noktada bulaşacakları program yapmak istediklerini belirterek, katılımın yüksek olmasıyla bunu da sağladıklarını söyledi.

Bu kutlamanın alternatif bir kutlama olmadığını hatırlatan İğci, "14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarını genel olarak Tabip Odası üstlenir. Tabip Odası'nın tüm kutlamalarının içinde olacağız ve destekliyoruz. Bu kesinlikle alternatif tıp bayramı kutlaması değil. Bu özel günümüzde biz de STK olarak hekim arkadaşlarımız için ortak bir platformda buluşturmak istedik bu yüzden konser kararını istişare yaparak aldık. Arzumuz bundan sonra bu günümüzü daha geniş bir katılım ile bayram tadında kutlamaktır." dedi.

Bu tür programların devamının geleceğini kaydeden İğci, şöyle konuştu: "Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Korosu Araştırma ve Uygulama Topluluğu tarafından, Neyzen ve Tanburi Dr. Murat Salim Tokaç yönetmenliğinde icra edilen 'Tıp Bayramı SAYMER Özel Konseri'nde Samsun'da görev yapan hekimler, yorgun geçen iş temposundan bir nebze de olsa uzaklaşıp, insanın ruhunu dinlendiren bir müziğin hazzını yaşadı. Böyle bir gecede bizlerle beraber olan ve değişik sebeplerden dolayı gelemeyen değerli meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz ve nice tıp bayramlarında da beraber olma temennisiyle diyoruz."