Biber hapının satışı durduruldu!

Türk Eczacıları Birliği (TEB), biber hapının satışının Sağlık Bakanlığı tarafından durdurulduğunu bildirdi. TEB'den yapılan açıklamada, kamuoyunda biber hapı olarak bilinen bitkisel ürünlerle ilgili tehdidin "nihayet" fark edildiği ifade edilerek, Sağlık Bakanlığı'nın İl Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği talimatla, ilacın satışının durdurulması yönünde uyardığı belirtildi.

Bu gelişmenin ardından, eczacıların da ilacı satmamaları ve hemen iade etmeleri konusunda harekete geçirildiği ifade edilen açıklamada, "Şu anda Türkiye'nin 24 bin noktasında hizmet veren eczacılarımız adeta alarm durumundalar. Sağlık Bakanlığı'nın aldığı kararı yerine getirmek için çaba gösteriyorlar" denildi.

Tarım Bakanlığı tarafından ruhsat verilen bu ürünlerin "nerede, ne zaman ve nasıl patlayacağı belli olmayan birer sağlık mayını" gibi olduğu ifade edilen açıklamada, eczanelerdeki bu ürünleri geri verildiğini, ancak Tarım Bakanlığı izniyle eczane dışında pek çok yerde satılan ürünlerin, kim tarafından, nasıl ve ne kadar zamanda toplatılacağının belirsiz olduğuna dikkat çekildi. Bitkisel kökenli olduğu gerekçesiyle ilaç olma durumundan çıkarılmak istenen bu ürünlerin, "ilaç" olduğunun kabul edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Ruhsatı da Sağlık Bakanlığı tarafından verilmelidir. Sağlığı korumak bizim işimiz ve en büyük idealimiz. Bizler zaten çok az eczanede bulunan bu ürünü iade etmeye başladık. Artık bir ölüm haberi daha duymadan, daha fazla geç olmadan, kendini sorumlu hisseden herkesi daha fazla duyarlı olmaya çağırıyoruz" denildi.