Bu yeni oyuncak tablo değerinde

İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kurucusu, şair ve yazar Sunay Akın yeni oyuncağı Karl Bup marka otomobilini sergilemeye başladı

Sunay Akın, yıllardır peşinde olduğu çok değerli bir oyuncağı İstanbul Oyuncak Müzesi'ne kazandırmanın gururunu yaşıyor. 2005 yılında Göztepe'deki köşkünü müzeye çeviren sanat aşığı Akın, birbirinden değerli oyuncakların yanına, Birinci Dünya Savaşı öncesi yapılan 1910 model Karl Bup marka antika oyuncak arabayı da ekledi. Akın, şunları anlattı:

AÇIK ARTIRMAYA KATILIP ALDIM
Bu tür antika arabaların fiyatıyla kendinize galeriden sıfır bir araba alabilirsiniz. Ben yeni bir araba almaktansa bunu almayı tercih ediyorum çünkü o tarz arabalar her yerde bulunur, bu bulunmaz. Koleksiyonerler, müzeler bu arabanın peşindeydi. Amerika'da yapılan bir açık artırmaya internet üzerinden katılıp, aldım.

VAN GOGH NEYSE BU OYUNCAK DA O!
Bunu müzeye kazandırdığım için çok mutluyum. Nasıl ki, bir resim müzesinde Picasso,Van Gogh, Dali gibi resim sanatının ünlü ve önemli ressamlarının eserleri satılıyorsa, İstanbul Oyuncak Müzesi'nde de oyuncak tarihinin aynı değerde aynı ayarda eserleri var. Resim müzesinde Van Gogh neyse, oyuncak müzesi için de bu oyuncak araba aynı değerdedir. Oyuncaklar tarihin tanığıdır.

OBAMA'NIN EKİBİ DE BİZİM MÜZEYİ GEZDİ
İstanbul Oyuncak Müzesi kendi alanıda dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye'ye gelen pek çok yabancı devlet adamı müzeyi ziyaret ediyor. Suriye Cumhurbaşkanı'nın ailesinden tutun da, Obama'nın danışmanlarına kadar hepsi müzeyi gezdi.

PARAM YOK AMA TAHTIREVAN PEŞİNDEYİM
Yeni hedefim Lechman marka Mandarin adlı Uzakdoğu tahtırevanını almak. Şu anda onu alacak param yok ama açık artırmaya çıksa, borca girer alırım. Bir edebiyatçı olarak bu ülkeye borcumu ödüyorum.