AKP ve AB, Patrikhane`yi ihya etti

Avrupa Birliği, (AB) Fener Rum Patrikhanesi`nin bulunduğu Fatih İlçesi`nin Fener ve Balat semtlerini ihya etti.

Avrupa Birliği, (AB) Fener Rum Patrikhanesi`nin bulunduğu Fatih İlçesi`nin Fener ve Balat semtlerini ihya etti.

Avrupa Birliği(AB) ve Fatih Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü `Fener Balat Semtleri Rehabilitasyon Programı` tamamlandı.

AB fonuyla gerçekleştirilen Fener ve Balat`taki 121 bina, bir sosyal merkez binası ile tarihi Balat çarşısının restorasyonunun tamamlanması dolayısıyla Fener Vodina Caddesi üzerinde açılış töreni düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul 2010 çerçevesinde bu yıl gerçekleştirilecek projeler için Maliye Bakanlığınca 250 milyon YTL`lik bir fonun aktarılması konusundaki yasal düzenlemenin Meclis`ten çıkarıldığını belirten Günay, `İstanbul`un bütün öteki merkezlerinde bir fiziksel iyileştirmeyi ve zihinsel gelişmeyi birlikte yaratmaya çalışacağız` diye konuştu.

Törenin ardından, Bakan Günay, Marc Pierini ve beraberindekiler, restore edilen binaları gezdi. Balat`ta bir süre yaşayan dönemin Eflak Boğdan Prensi ve müzisyeni Dimitri Kantemir`in restore edilerek müze haline getirilen evi, tarihi Balat Çarşısında restore edilen dükkanları gezen Günay ve beraberindekiler, sosyal merkez binasının da açılışını yaptı.