Mustafa filmi, Turkcell'i nasıl ihya etti?

Mustafa filmi Türkiye gündemine damgasını vurdu. Turkcell'in sponsor olmaması ile başlayan tartışmada asıl kazançlı kim çıktı dersiniz?

Mustafa filminin sponsorluğuyla ilgili 250 adet haber yayınlanmış. Bu haberlerde Turkcell sponsor olmamasına karşın 121 adet haberle lider olurken, sponsorluk için 350 bin Dolar vererek ana sponsor olan Sabancı ise sadece 36 haberde yer almayı başarmış.Yani Mustafa filmi turkcell' i ihya etmiş oldu.

Interpress'in Ekonews.com için yaptığı özel araştırmaya göre yarışın kesin galibi Turkcell oldu. Turkcell Sabancı’ya göre iki at daha fazla haber olarak tartışmaların odak noktasında yer aldı. Üstelik Mustafa filminin iddialı içeriği nedeniyle tartışma konusu olması, Turkcell’in sponsor olmaması konusundaki dezavantajını da gidermiş gözüküyor.

Sponsor olmaktansa “olur gibi yapmak”

Önce Can Dündar'ın Mustafa filmine sponsor olan Turkcell gösterim öncesinde filmi izledikten sonra bu kararından vazgeçmişti. Bu vazgeçişin ardından Can Dündar filme sponsor olması için Sabancı Grubu ile görüşmüş ve grup 'Mustafa' filmine ana sponsor olmuştu.
Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen Mustafa filmi ve sponsorluk tartışmasından yine en karlı Turkcell çıktı.

Turkcell, Can Dündar'ın peşi sıra açıklamalarıyla tansiyonun kimi zaman daha da yükseldiği şu günlerde Turkcell medya daha fazla konuşuldu.

Interpress'in Ekonews.com için yaptığı özel araştırmaya göre Türkiye'nin önde gelen GSM şirketlerinden Turkcell, Mustafa filminin vizyona girmesinden bu yana Sabancı'dan daha fazla basında kendisine yer buldu.

Ekonews

Mustafa filmi, Turkcell'i nasıl ihya etti? yorumları

  • Image Description
    tv izle
    27.02.2012