Türk bankacı Yunanistan`ı ihya ettirdi

Yurtdışı iştraklerinin başına satın aldığı Finansbank`ın CEO’su Ömer Aras’ı atayan Yunan bankasının kârı % 70 artışla 1.67 milyar euro oldu. Kârın dörtte biri de Finansbank’tan geldi.BOŞUNA TRANSFER EDİLMEMİŞ!

Yunanistan’In en büyük bankası ve Türkiye’de de Finansbank’ın sahibi National Bank of Greece(NBG) 2007 yılı net kárını 1 milyar 678 milyon Euro olarak açıkladı. Finansbank’ın ana hissedarı NBG yaptığı açıklamada, 2007 net kárının Finansbank’ın 448 milyon Euro katkısıyla yüzde 70 arttığını belirtti.

Şubat başında da Finansbank’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Aras’ı NBG’nin 7 kişilik yürütme kuruluna alırken, grubun uluslararası bankacılık faaliyetlerinin başına getirmişti. İş hacmini ve operasyonel verimliliğini artırmayı hedefleyen NBG Grubu, şubat başında Atina’da yaptığı toplantıda yeni bir yapılanma kararı aldı. NBG, uluslararası yapılanmasını değiştirdi. Bugüne kadar Yunanistan, Türkiye ve Güney Doğu Avrupa şeklinde yürüyen işler, Yunanistan ve Uluslarası Bankacılık olarak 2 merkezde toplandı.

6 ÜLKEDEN SORUMLU

Bu toplantıda NBG’nin Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk ve Türkiye’deki iştiraklerinin CEO’larını bir araya getiren NBG yönetimi, Güney Doğu Avrupa ve Türkiye’deki iştiraklerini tek bir yürütme kurulu üyesine bağlama kararı aldı. Bu sorumluluk da Ömer Aras’a verildi. Böylece Aras, NBG’nin 7 kişilik yürütme kuruluna da girdi.